21.10.11

Ζητείται εργασία

To τεύχος Οκτωβρίου 2011(το τ.92) στη σειρά "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - THE ECONOMIST" -κυκλοφορεί την Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ- εστιάζει στη σύγχρονη εποχή της εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, εξετάζει τις επιπτώσεις που αυτή ασκεί στους εργαζομένους, αλλά και στο τι μπορούν να κάνουν οι τελευταίοι, για να παραμείνουν στην πλευρά των νικητών. Επικεντρώνεται, επιπλέον, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, καθώς ανταγωνίζεται η μία την άλλη, για να προσελκύσει τα μεγαλύτερα ταλέντα.
Επιπλέον, στο αφιέρωμα αναλύονται οι επιλογές που έχουν οι κυβερνήσεις, προκειμένου -ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία- να προστατέψουν τους «χαμένους», αλλά και να εξοπλίσουν τους πολίτες τους με τα απαραίτητα εφόδια, ούτως ώστε αυτοί να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και στους εαυτούς τους, μέσα από μία αξιοπρεπή θέση εργασίας.
Τέλος, στην ενότητα της ελληνικής άποψης, μπορείτε να διαβάσετε άρθρα επιφανών στελεχών της αγοράς, στα οποία καταγράφονται οι τάσεις στην ελληνική αγοράς εργασίας, οι επιρροές του διεθνούς περιβάλλοντος, καθώς και οι επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους οι εργαζόμενοι, προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και «μάχιμοι».