28.12.11

Η Ελλάδα το 2012

Ο κ. Φάνης Κουτουβέλης είναι μόλις 26 ετών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πήγε σχολείο στο Αρσάκειο. Δεν πάει πολύς καιρός που πήρε στα χέρια του το δίπλωμα του από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Το «χαρτί» γράφει: Μηχανικός Υπολογιστών. Και ήταν απλώς η βάση, αλλά και η εκκίνηση για να ξεδιπλώσει σε αυτή τη νεαρή ηλικία το όνειρο του στην ενήλικη επιχειρηματικότητα των καιρών μας. Διάλεξε μαζί με δύο συνομηλίκους του -τον 25χρονο κ. Κωνσταντίνο Καζανή και τον 29χρονο κ. Ορέστη Τζανετή- να συγκροτήσει μια μικρή εταιρεία, προκειμένου να προωθήσει σε μια εντελώς παραγνωρισμένη αγορά όπως εκείνη του περιπτέρου και των mini markets της γειτονιάς ένα προϊόν, το i-kiosk, που λειτουργεί ως απαραίτητος βοηθός για χιλιάδες επαγγελματίες.
Η επιλογή των τριών φίλων και συνεργατών δικαιώθηκε και το προϊόν τους «έτρεξε» στην αγορά. Το παράδειγμα του κ. Κουτουβέλη δεν είναι και το μοναδικό, ούτε η επιλογή του αποτελεί πλέον την εξαίρεση του κανόνα. Ο ίδιος και άλλοι πολλοί συνομήλικοί του αποτελούν σήμερα το νέο κύμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας που διαμορφώνουν τους όρους και τις προϋποθέσεις για ένα διαφορετικό παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο στη χώρα μας. Ενα μοντέλο που βασίζεται στις φρέσκες ιδέες και τη σκληρή δουλειά, ενθαρρύνει το θετικό παράδειγμα και την αξία της συλλογικότητας, ορκίζεται στον ανταγωνισμό και στην εξωστρέφεια και παίρνει δύναμη από τους ανθρώπους που αποφασίζουν σε κάθε στιγμή να κάνουν ένα βήμα μπροστά.
Για αυτούς τους λόγους ο κ. Φάνης Κουτουβέλης προλογίζει τη φετινή μας έκδοση που έγινε με την ηθική συμπαράσταση, αλλά και την επιστημονική συνεργασία και φροντίδα του ΙΟΒΕ και των ανθρώπων του. Για τους ίδιους λόγους, φιλοξενούμε μια ενότητα στις σελίδες της έκδοσης μας για τις νέες ελπίδες της ελληνικής επιχειρηματικότητας, τις start-up επιχειρήσεις σε δύο βασικούς τομείς: τον τομέα της ψηφιακής οικονομίας αλλά και τον τομέα των προϊόντων που αξιοποιούν τον πλούτο, καθώς και τις δυνατότητες της ελληνικής γης.
Το Forum ΑΓΟΡΑΙΔΕΩΝ είναι εδώ για να συνεχίσει και την κρίσιμη και αποφασιστική χρονιά του 2012 να υποστηρίζει τα πρόσωπα και τους φορείς της νέας επιχειρηματικότητας μέσα από πρωτοβουλίες -συγκρότηση του Ταμείου για τη Νεανική Δημιουργία και Επιχειρηματικότητα, διοργάνωση εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «Ιστορίες Δημιουργίας»- που αναδεικνύουν και προβάλλουν την ανάγκη συγκρότησης ενός διαφορετικού για τα ελληνικά δεδομένα παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου.
"Η Ελλάδα το 2012" κυκλοφορεί από αύριο, Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, στα περίπτερα, μαζί με τη δημοφιλή έκδοση "Ο Κόσμος το 2012". Με το κύρος του περιοδικού THE ECONOMIST και τη σφραγίδα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.