28.12.11

Ο Κόσμος το 2012

Η δημοφιλής έκδοση "Ο Κόσμος το 2012" κυκλοφορεί από αύριο, Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, στα περίπτερα και σας παρέχει μία πλήρη εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι τη χρονιά που έρχεται στην πολιτική, την οικονομία, την κοινωνία, τις τέχνες και την επιστήμη σε όλο τον κόσμο.
Οι ΗΠΑ και η Γαλλία εκλέγουν νέο πρόεδρο σε μία αμφίρροπη διαδικασία, ενώ στην Κίνα και τη Ρωσία η αλλαγή των σκήπτρων είναι αρκετά πιο προβλέψιμη. Οι Πειρατές της Καραϊβικής μεταφέρθηκαν στη... Σομαλία και από εκεί γίνονται ο φόβος και ο τρόμος για τη διεθνή ναυσιπλοΐα. Την ίδια στιγμή, η ευρωζώνη σκέφτεται για το μέλλον του νομίσματός της, ενώ το Λονδίνο προετοιμάζεται για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, εγκαινιάζοντας το υψηλότερο κτίριο της Ευρώπης λίγο πριν από την τελετή έναρξης (το Shard). Το Facebook κάνει το μεγάλο βήμα της εγγραφής του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και η Sheryl Sandberg, COO του δημοφιλούς δικτύου, γράφει για τη δυναμική των social media.
Το αφεντικό της Siemens, Peter Löscher, γράφει για τη λιτή καινοτομία. Παρεμβαίνουν επίσης προσωπικότητες διεθνούς κύρους, όπως η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης, Aung San Suu Kyi, ο επικεφαλής του Cern, Rolph Heuer, και η ηγέτης της Βραζιλίας, Dilma Rousseff.
Μαζί με τον "Κόσμο το 2012" κυκλοφορεί επίσης και η καταξιωμένη έκδοση "Η Ελλάδα το 2012". Με το κύρος του περιοδικού THE ECONOMIST και τη σφραγίδα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.