28.12.11

Τεχνολογία του χεριού μας

To τεύχος Δεκεμβρίου 2011 (τ. 94) της σειράς "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - THE ECONOMIST" κυκλοφορεί αύριο, Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και εστιάζει στη νέα εποχή της προσωπικής τεχνολογίας.
Πιο συγκεκριμένα, το αφιέρωμα εξετάζει λεπτομερώς τις δυνάμεις που συμβάλλουν στη διαμόρφωση των νέων δεδομένων στην αγορά της προσωπικής τεχνολογίας, αλλά και πώς αυτές επηρεάζουν τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις. Τα tablet PC και τα smartphones έχουν ήδη αρχίσει να ξεπερνούν σε πωλήσεις τους προσωπικούς υπολογιστές. Ο συνδυασμός των νέων συσκευών με τις ευρείες δυνατότητες σύνδεσης στο διαδίκτυο και το άφθονο online περιεχόμενο αυξάνει τις προσδοκίες των πολιτών σχετικά με τις δυνατότητες της προσωπικής τεχνολογίας.
Η άνθηση της παγκόσμιας αγοράς «έξυπνων» καταναλωτικών τεχνολογικών προϊόντων ευνοεί τη διάχυση της επιχειρηματικότητας, η οποία θα οδηγήσει στη δημιουργία πολλών περισσότερων αξιόλογων αγαθών. Παράλληλα, η τάση αυτή ενθαρρύνει τους οργανισμούς παντός είδους να προσαρμόσουν καινοτομίες από τον κόσμο της κατανάλωσης, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες. Οι εταιρείες «στήνουν» online καταστήματα εφαρμογών για τους εργαζομένους τους. Τα νοσοκομεία προσφέρουν ειδικά παραμετροποιημένα smartphones στις νοσοκόμες. Οι στρατιώτες δοκιμάζουν tablet PC, για να ελέγχουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Καθώς οι τεχνολογικές και οικονομικές δυνάμεις πίσω από αυτήν την υπολογιστική επανάσταση συσσωρεύουν ενέργεια, πρόκειται να δημιουργηθούν πολλές περισσότερες ευκαιρίες.
Τέλος, στην ελληνική ενότητα του τεύχους μας, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις καινοτόμες μεθόδους που έχουν αναπτυχθεί τόσο για την αποτελεσματική παρακολούθηση των ασθενών, όσο και για την ενημέρωση του πλήθους σε περίπτωση κάποιας φυσικής καταστροφής.