23.3.12

Οι πόλεις των ωκεανών

To τεύχος Μαρτίου (τ. 97) της σειράς "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - THE ECONOMIST" κυκλοφορεί την προσεχή Πέμπτη, 29 Μαρτίου, μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και σας παρουσιάζει τις συναρπαστικές εξελίξεις από το πεδίο της τεχνολογίας και της επιστήμης.
Το όραμα των πλωτών πολιτειών έρχεται ακόμη πιο κοντά στην υλοποίησή του, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι έχουν απομακρυνθεί όλα τα εμπόδια (κυρίως τεχνικής φύσης) προς αυτή την κατεύθυνση. Ενας εικονικός παθολόγος-ογκολόγος υπόσχεται ακριβέστερη διάγνωση του καρκίνου και προκαλεί φθόνο στους ανθρώπους ανταγωνιστές του.
Παράλληλα, οι ερευνητές αναπτύσσουν μία νέα σειρά «πανούργων» τεχνικών, προκειμένου να περάσουν «λαθραία» φάρμακα στον ανθρώπινο οργανισμό, χωρίς να το αντιληφθούν οι φυσικές άμυνές του. Στρέφοντας την προσοχή μας σε κάτι πιο οικείο, το αφιέρωμα εξηγεί διεξοδικά τα χαρακτηριστικά των σύγχρονων τηλεοράσεων (LED, plasma, 1.080p κτλ.).
Ακόμη, στην ενότητα «Ελληνική Αποψη» μπορείτε να διαβάσετε άρθρα Ελλήνων ερευνητών για την προσομοίωση της λειτουργίας του οργανισμού ενός ασθενή στον υπολογιστή, καθώς και για τις νέες μεθόδους αποθήκευσης δεδομένων.